Piazza del Campo - Siena
Siena

Piazza del Campo

Piazza del Campo, Siena (Pleinen)

Het bekendste en beroemdste plein van Siena is het Piazza del Campo. Het ligt in het hartje van de stad. Het plein, dat jaarlijks het theater is voor de wereldberoemde Palio paardenrace, staat bekend om de Torre del Mangia. Deze enorme campile vormt het uitkijkpunt van Siena. Naast deze toren vind je het Palazzo Pubblico. Dit is het huidige stadhuis gebouw en tevens een museum. De bouw van het  gebouw dateert uit 1297-1310. Over dit gebouw vindt u meer informatie op de pagina van 'Torre del Mangia', de klokkentoren van het gebouw.

Het plein is gebouw in een schelpvorm en loopt langzaam naar beneden af. Er zijn veel typische middeleeuwse straatjes die samenkomen op het plein. Het is een prachtig plein met mooie oude gebouwen. Er zijn veel restaurants gevestigd. Natuurlijk mag u het nachtleven van dit plein ook niet vergeten. Het stikt er van sfeervolle en gezellige barretjes. 

over de jaarlijkse paardenrace zegt met het volgende "Chi dice Siena, dice Palio" ofwel "Wie Siena zegt, zegt Palio". U vindt hier elders nog meer informatie over.

Openingstijden

openbaar

Openbaar vervoer

Bezienswaardigheden op loopafstand

Palio di Siena, Fonte Gaia, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia,


Video