Toespraak van de Paus bijwonen

Toespraak van de Paus bijwonen

Mocht u op stedentrip gaan naar Rome dan is het altijd leuk om een glim van de Paus op te vangen. De Paus geeft namelijk (als hij in Rome is) elke week een toespraak, ook wel een zegen genoemd. Deze 'zegen' is voor iedereen kosteloos te bezoeken. Het vindt plaats op het Sint Pietersplein. Hier verzamelen zich duizenden Christenen om deze toesprak bij te wonen. Het is vaak ongelooflijk druk op het plein waardoor wij u aanraden er vroeg bij te zijn. Zo heeft u nog een goed plekje om de Paus daadwerkelijk te zien.

De toespraak vindt plaats op zondag en begint om 12:00. De Paus staat dan voor het raam van zijn werkkamer (tweede raam rechts van de bovenste verdieping) in de Sint-Pietersbasiliek in Rome. De Paus is goed te zien en al helemaal goed te verstaan. Hij leest in verschillende talen de zegen voor. 

Tijdens Kerstmis en Pasen houdt de Paus een speciale (Kerst)speeche. Hierin wenst die iedereen fijne dagen toe. En zeker op deze dagen kan het erg druk zijn op het Sint Pietersplein. Meer informatie over Vaticaanstad vindt u hier.