Parijs in een vogelvlucht

Parijs in een vogelvlucht

Naar Parijs ga je voor de schitterende bezienswaardigheden, het heerlijke Franse eten, de oneindige uitgaansmogelijkheden en de traditionele Franse sfeer. Het is een ideale bestemming voor een lekker lang weekend.

Met de trein ben je binnen enkele uren in de stad.  Natuurlijk kun je ook met de auto reizen. De stad ligt op ongeveer vijf uur rijden vanaf Utrecht.  In de stad is het openbaar vervoer uitstekend geregeld. Er rijden veel trams, metro’s, bussen en taxi’s.

Hoewel Parijs natuurlijk bekend staat om de Eiffeltoren, biedt de stad ook echter velen andere interessante plekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Hôtel de Invalides, een minder bekend iets in de Franse stad. Vrij weinig mensen weten dat Napoleon  Bonabarte begraven is in het paleis. Een aanrader voor iedereen die Parijs bezoekt.

Ga in Parijs ook naar het Montmartre, een typisch Frans pleintje waar schilders de mooiste portretten van mensen maken. Hoewel het er behoorlijk toeristisch is, is het toch de moeite om de mooie kunstwerken van de schilders te bewonderen.

Die Franse sfeer vind je ook terug bij de Sacre Coeur, een schitterende basiliek net naast het pleintje. Je hebt vanaf de Sacre Coeur een fantastisch panoramisch uitzicht over de hele stad. Je kunt gratis de Sacre Coeur bezoeken.

Ook voor de voetballiefhebber ben je tegenwoordig aan het juiste adres in Parijs. Onlangs is de Parijse voetbalclub Paris Saint-Germain overkocht. De nieuwe eigenaar heeft al veel sterspelers naar Parijs gehaald en vorig seizoen is het al direct kampioen geworden. Ook het stad van de club is de moeite waard, er kunnen zo’n 40.000 supporters in het Parc des Princes.

Al met al is Parijs uitermate geschikt voor een periode waarin je wilt bijkomen of als je gewoon zin hebt om er even tussen uit te willen.