Oud en nieuw in Londen

Oud en nieuw in Londen

Oud en nieuw op zich is al een prachtig feest, maar wil je dit feest echt spectaculair vieren, dan ben je in Londen op het juiste adres. De stad doet er alles aan om iedereen dé tijd van z'n leven te geven. Net als tijdens Kerst.

Voorafgaand het grote feest is het verstandig om even wat gegeten te hebben. In Londen vind je wel wat. De mooiste plekken om te lunchen zijn uiteraard langs de Theems of in de buurt rond de Tower of London. Tips voor leuke tentjes zijn Cafe rouge, Bella Italia, Quaglino’s en Strada. Wat ook een leuke bezigheid is schaatsen op de ijspistes. Aan het Natural History Museum staat een ijspiste van meer dan 1000m²!

Het typerende vuurwerk spektakel vindt plaats rond de Big Ben en de London Eye. Zodra de Big Ben de klokken luidt worden er schitterende vuurpijlen afgeschoten. Het is ongelooflijk druk op deze spot. Voor de gezellige plekjes en minder drukte raden wij je aan tegenover de Londen Eye te gaan staan. Overal in Londen is de show te volgen op grote videoschermen.

Het feest is dan nog lang niet tot haar einde gekomen. Duizenden mensen beginnen met feesten en trekken de stad in. Er wordt gezocht naar clubs, barretjes of cafés. De grootste party vindt plaats in het O2-area, hier trekken duizenden belangstellende naartoe. Niet alleen binnenshuis wordt feest gevierd. Ook op het beroemde Trafgar Square weet men wat feesten is. Om klokslag twaalf uur nemen veel mensen traditioneel getrouw een duik in één van de twee fonteinen (hoewel dat tegenwoordig niet meer mag).

Naast al het gefeest in het centrum kun je ook besluiten te genieten van al het vuurwerk en de gezelligheid aan de Theems. Koop een ticket voor de luxueuze cruise op de Theems. Vanaf het water heb je een schitterend uitzicht over het vuurwerk. De drie grootste rederijen in Londen zijn: City Cruises, Bateaux London en Silver Sturgeon. Op 1 januari wordt ook een mooie traditionele optocht georganiseerd. Voor meer informatie kijk op de website van de New Year's Day Parade. Sinds 1986 wordt deze optocht uitgevoerd door het centrum van Londen. Wat direct opvalt zijn de prachtige wagens en de velen ballonnen die de lucht in gaan.

Zoek geschikte hotels tijdens Oud en Nieuw in Londen of boek je vliegtickets.