Pretpark

Disney World Orlando

Lake Buena Vista, FL 32830 Orlando Pretparken disneyworld.disney.go.com€€€€

Disney World Orlando is het bekendste en populairste disneypark van de wereld. Wie naar Orlando reist, moet ook zeker overwegen om naar dit beroemde pretpark te gaan. Het pretpark staat bekend om al haar eneverende attracties. In Florida wordt Disney World gezien als het grootste en bekendste pretpark van de omgeving.

Jaarlijks komen er zo’n 30 miljoen toeristen naar het pretpark dat in 1971 haar deuren openende. Ongelooflijk maar waar, het park heeft al met al zo’n 40.000 personeel in dienst. Dagelijks is het er ontzettend druk. Lange wachtrijen zijn het resultaat.

Extreem druk is het er in de winter, als het in Florida hoogseizoen is. Kies en dag uit waarbij het niet al te warm is, want je verbrandt levend in de stralende zon.

Het grote Disney World bestaat uit vier grote afdelingen die pretparken op zich zijn. Per park moet je minimaal een dag uittrekken en bovendien is de toegangsprijs veel hoger. Kies daarom een park dat je het meeste aanspreekt. Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios en Disney’s Animal Kingdom Themepark.

De bekendste Disney straten die je ook op de complexen vindt zijn Downtown Disney Area en Disney’s Boardwalk.

Prijzenoverzicht Disney World

De tickets voor toegang tot Disney World verschillen per park, dit is een prijsoverzicht:

1x 1 dag – Magic Kingdom: $95
1x 1 dag – Epcot Studios
1x 1 dag – Disney’s Hollywood Studios
1x 1 dag – Disney’s Animal KingdomThemepark.
4 dagen voor alle parken: $279