Online boeken - Hoe-regel-je-je-vakantie

Online boeken

In deze moderne samenleving is het gewoonlijk dat mensen hun vakantie via internet vastleggen. Er zijn dan ook een tig aantal reisorganisaties die de bezoeker de mogelijk geeft een hotel of reis online te boeken. Ook via KijkopStad kunt u online een vakantie boeken. Natuurlijk bestaan er de zogeheten oplichting sites die u laten betalen voor iets dat niet bestaat. Wij raden u dan ook aan voorzichtig te kijken naar bedrijven die dit aanbieden.

U kunt het beste een reis boeken bij een organisatie die u kent, u heeft bijvoorbeeld wel eens eerder een reis geboekt bij hun en dat ging toen ook goed of een bekende organisatie die veel reclame maakt en goed staat aangeschreven. Wat ook belangrijk is dat u een hotel boekt bij een organisatie afkomstig uit uw thuisland. Op deze manier is het makkelijker zo'n organisatie voor de rechte te slepen wanneer ze u hebben opgelicht. Wanneer het een buitenlandsbedrijf is gaat dat veel moeilijker en is de kans op een goede afloop een stuk kleiner.

Boeken via het internet gaat gemakkelijk en kost slecht een paar minuten van uw tijd, meestal kan alleen met uw creditcard betaald worden. Het is erg belangrijk dat dit goed gaat en dat u op een vertrouwde server zit waar niemand bij kan komen. U moet op een SSR verbinding zit, zo'n verbinding is een protocol dat een compleet beveiligde server garandeert. U kunt het merken als u uw persoonlijke gegevens verstuurt. Bovenaan in uw browser staat de 'adresbalk' (de plaats waar u een site in typt) met de url van de pagina. Normaal begint zo'n pagina met http:// nu is het https://. Er zal een SSL icoontje verschijnen in de vorm van een slot. Zo weet u dat u op een vertrouwde site uw gegevens verzendt.