Mont Saint-Michel - Saint Malo
Saint Malo

Mont Saint-Michel

Le Mont-Saint-Michel 50170 (Kastelen)

Mont Saint Michel is een grote toeristentrekker in Bretagne, Normandië. Het schitterende kosteel gelegen op een berg, dateer al vanuit 700, toen heilige Aubert de eerste plannen voor het kasteel bekend maakte. Het schitterende kasteel, dat doet denken aan een sprookje, is in 1979 als werelderfgoed op de lijst van UNESCO gezet.

In 708 stond op de huidige plaats een klein bosje met bomen, bij vloed werden delen grond en bomen weggespoeld door het water. Heilige Aubert deed zijn gebed altijd op die plaats. Omdat hij het zat was elke dag getroffen te worden door het water, besloot hij samen met Micheal een kerk op het eiland te willen plaatsen. Dat gebeurde op het rotspunt van het eiland in 708. 

Een jaar later was de kapel die geplaatst werd op het eiland groot genoeg om 100 mensen in te ontvangen. Echter vond in datzelfde jaar een stormvloeg plaats waarbij het eilandje definitief werd afgescheiden van het vaste land. Alleen met een bootje kon je het eilandje nog bereiken. Omdat het kappeltje in de smaak kwam te liggen bij andere monniken werd besloten van de kapel een klooster te maken.

In de 9e en 10e eeuw stond het klooster op de berg. Veel Christenen gingen zich vestigen op het eiland. In 966 gingen Normandiers zich met de bouw van het kasteel bemoeien, zij bouwden er woningen tegen de rotswanden. De Normandiers haalden de grondstoffen van het Engelse subtropische eiland Jersey. 

Momenteel kun je elke dag het kasteel bezoeken en genieten van het prachtige gebouw, het mooie uitzicht en de Middelleeuwse taferelen. Door het kasteel loopt een leuke smalle middelleeuwse straat dit leidt tot de top van het kasteel. 

Met een rondleiding kom je door het hele kasteel en diverse kamertjes. Buiten heb je een schitterend uitzicht over het gebied en de zee. Beneden kun je een wandeling maken bij eb, je kunt dan kilometers ver de 'zee' op lopen.

Openingstijden

van 2 mei tot 31 augustus: 09:00 - 19:00 van 1 september tot 1 mei: 9.30 - 18:00

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): £0,00
Volwassenen: £18,00
Senioren: £18,00

Openbaar vervoer

Bus: Er gaan gratis bussen vanaf de parkeerplaats