Madrid

Vervoer in Madrid

Praktische informatie over het Openbaar vervoer in Madrid

Vervoer in Madrid

Naar Madrid
Madrid is vanaf Nederland het beste te bereiken met het vliegtuig. Na ongeveer 2,5 uur vliegen zal u landen op het enige vliegveld van Madrid; International Airport Madrid Barajas. Dit gigantisch grote vliegveld wordt dagelijks gebruikt door velen duizenden Madrilenen. Vanaf het vliegveld kunt u simpel met de taxi, bus of metro naar het centrum van Madrid. Let op: Van en naar het vliegveld wordt met de taxi een extra toeslag in rekening gebracht van 5 euro. Voor de metro wordt een bedrag van 1 euro van en naar het vliegveld gerekend.

In Madrid
In Madrid is het vervoer zeer goed geregeld. De meeste inwoners maken gebruik van de metro die zeer uitgebreid is en u naar de belangrijkste delen van de stad leidt. Bent u net te laat dan hoeft u gemiddeld zo'n vier minuten te wachten op de volgende metro. Ook per taxi kunt u besluiten de stad in te gaan. De tarieven zijn naar verhouding niet heel duur. Helaas kan het verkeer in en rondom Madrid nog weleens vast staan waardoor deze manier van transport binnen Madrid langer kan duren dan de ondergrondse metro.

Als laatste kunt u besluiten met de toeristische bussen door de stad te gaan. Deze bussen zijn helemaal gericht op de bezienswaardigheden van Madrid. In veel souvenirwinkeltjes kunt u deze tickets kopen.