Londen voor kinderen

Londen voor kinderen

Mocht u uw kinderen voor een stedentrip mee willen nemen naar de Engelse hoofdstad Londen dan is dat uiteraard geen probleem. Sterker nog, als u op uw portemonnee let, hoeft het meereizen van kinderen geen enkel probleem te zijn. Er zijn zat mogelijkheden om weinig of zelfs niks te hoeven betalen voor uw kinderen. In sommige restaurants kunnen kinderen zelfs voor niks mee eten.

Gratis reizen voor kinderen
Kinderen onder de vijf jaar mogen vrijwel altijd gratis gebruik maken van het openbare vervoer. Hiervoor geldt echter de voorwaarde dat de volwassene wel een geldig vervoersbewijs heeft.

Oudere kinderen (t/m 11) mogen vaak ook gratis reizen alleen hebben zij vaak een fotokaart of Olyster nodig. Kijk voor de volledige informatie op de website van het Ov. Kinderen onder de 11 kunnen wel gratis reizen met de tram en bus. 

Dit zelfde geldt ook voor kinderen t/m 15. Alleen dienen zij ook een geldige fotokaart of Olyster bij zich te hebben. 

Gratis eten voor kinderen
Hoe gek het ook klinkt, sommige restaurants laten kinderen kosteloos mee eten. Bij sommige gerechten voor volwassene zit deze prijs inbegrepen. Deze aanbiedingen wisselen voortdurend, dus kijk voor de beste koopjes onder Speciale aanbiedingen op deze site.

Musea voor kids
In Londen zijn veel musea gratis te bezoeken, wat dacht u bijvoorbeeld van het British museum of het National Gallery. Maar zijn dit nou echt de musea waar kinderen op zitten te wachten? Waarschijnlijk niet. Daarvoor kent Londen ook andere leuke informatieve musea waar van alles is te beleven voor de kleinere. In het Sciene Museum leert u kind veel over de ruimtevaart en wetenschap. In het Natural Museum ontdekt uw kind alles over het uitsterven van dinosauriers. Geheel kosteloos. 

Meer...
Naast de musea kunt u ook besluiten de Wisseling van de Wacht te bezoeken. Uw kind zal zeker versteld staan van de wachters in rode pakken en zwarte helmen op. Zo leert uw kind ook nog wat van de Engelse cultuur. 

Wat uw kind wellicht ook interessant vindt zijn de Tower Bridge en de Tower of London. Het oude bestaan van Londen met de Kroonjuwelen. 

Kortom ook voor kinderen er is genoeg te beleven voor weinig geld.