Londense voetbalclubs op kaart

Londense voetbalclubs kaart

Londen is een wereldstad voor voetbalfans. Het is de voetbalhoofdstad van de wereld met ruim tien clubs die uitkomen in de Engelse top competities. De stad kent tientallen stadions die je allemaal kunt bezoeken tijdens je stedentrip aan Londen. Dit is een overzicht van de bekendste clubs op een kaart!

Premier League

Arsenal

Arsenal

Emirates Stadium

Arsenal behoort al jaren lang tot de topclubs van Engeland. Sinds 2006 werkt Arsenal haar wedstrijden af in het Emirates Stadium. Lees meer...

Chelsea

Chelsea FC

Stamford Bridge

Chelsea is de best presterende Londense club van de laatste jaren. De club strijdt elk jaar lang mee om de Champions League. Lees meer...

Tottenham Hotspurs

Tottenham Hotspur

White Hart Lane

In het hoge noorden van Londen vind je 'The Spurs'. Een prachtige club met een sfeervol stadion dat tijdens alle thuiswedstrijden goed gevuld is.

Fulham

Fulham FC

Craven Cottage

Craven Cottage is de naam van het stadion van Fulham. Het stadion heeft een bijzondere ligging direct aan de Thames en vlakbij Chelsea.

West Ham United

West Ham United

Upton Park

West Ham United is de laatste tijd wat minder. Het komt nog steeds uit in de hoogste league van Engeland maar vecht keer op keer tegen degradatie.

Crystal palace

Crystal Palace

Selhurst Park

Crystal Palace doet het behoorlijk goed. Het komt uit in de hoogste afdeling van het Engelse voetbal, de Premier League.

The Championship

Millwall

Millwall

The Den

Millwall heeft -wat de supporters betreft- niet zo'n goede repuatie. Er wordt wel gezegd dat Millwall de zwaarste hooligans van Engelanf heeft.

QPR

Queen's Park Rangers

Loftus Road

Queen's Park Rangers is een leuke club in het westen van Londen. De club speelt de laatste tijd goed- en aantrekkelijk voetbal.

Barnet

Barnet FC

The Hive Stadium

Af en toe komt FC Barnet even op tv, als het bijvoorbeeld meedoet aan de FA cup of een andere Engelse competitie.

Brentfort

Brentford FC

Griffin Park

Brentford FC is gelegen in de Londense wijk Brentford en heeft het Griffin Park als onderkomen.

Charlton Athletic

Charlton Athletic

The Valley

Charlton Athletic heeft een lange tijd gespeeld in de Premier League. Tegenwoordig komt de ploeg uit in de Championschip.