Kopenhagen

Uitgaan in Kopenhagen

Lees meer over de uitgaansgelegenheden van Kopenhagen. Kopenhagen kent een bruissend nachtleven

Uitgaan in Kopenhagen

Wanneer het avond wordt, gaan de mensen naar de cafés en pubs in de voetgangerszone in de binnenstad. Op de Gammel Torv en in de Frederiksberggade is overal muziek te horen. Discotheken en livemuziek, waaronder uitstekende jazzoptredens, bepalen het beeld van het uitgaansleven in Kopenhagen.

Het attractiepark Tivoli wordt omgetoverd tot een concertarena, in de cafés treden artiesten op, in discotheken worden ook steeds vaker liveoptreden verzorgd en een nachtclub is hier vaak een veredelde discotheek. Het aanbod is voor een relatief kleine stad als Kopenhagen verrassend groot. Kopenhagen staat bekend als een veilige stad en niets weerhoudt u ervan ’s nachts van de ene uitgaansplek naar de andere te lopen.

Een middelpunt voor zo’n kroegentocht is het Kongens Nytorv, met zijn gezellige zijstraten. Ook de Gothersgade is één van de uitgaanscentra en Baron Boltens Gaard, een zorgvuldig gerenoveerd gebouwencomplex, dat via onderdoorgangen van de Gothersgade en de Store Kongens Gade bereikbaar is, mag u niet overslaan.