Ibiza

Geschiedenis van Ibiza

Ibiza kent een lange en interessante geschiedenis.

De geschiedenis van ibiza gaat ver terug. Zeker als we de tijd voor de mensheid erbij halen. Zo'n acht miljoen jaar geleden ontstonden de Balearen. Dit is een eilandenngroep waar Ibiza ook to behoort (Ibiza, Mallorca en Menorca). De eilanden werden gevormd door de stijging van de zeespiegel. Hierdoor werden de verbindingen met het vaste land van Spanje verbroken.

Sinds de mensheid het eiland ontdekte werden hier vele gevechten gehouden. Zo streden de Romeinen tegen de Arabieren en de Spanjaarden tegen de piraten. In de 20e eeuw kwamen de Hippies naar Ibiza en sinds de 21ste eeuw is het eiland overspoeld met talloze discotheken en clubs.

Sinds de 15e eeuw behoort Ibiza tot het Spaanse rijk. Hiervoor werd het veel in bezit genomen door rovers. Verder werd het als handelspost gebruikt voor onder andere zout en andere levensbehoefden. Het eiland werd door de Romeinen voornamelijk gebruikt om zout vandaan te halen. Deze Romeinen gebruikten het namelijk om producten langer houdbaar te maken.

Sinds de 20e eeuw kwamen er veel toeristen naar Ibiza. Men gebruikt het om lekker te zonnen en om te dansen. Dit heeft Ibiza erg populair gemaakt in de loop van de 20ste eeuw. Sindsdien zijn hier de velen discotheken en clubs gevestigd.