Grotten Ibiza - Ibiza

Grotten Ibiza

Grotten Ibiza

Praktisch

Openbaar vervoer

Beschrijving

Ibiza staat met name bekend om haar mooie natuur. Tot deze mooie natuur worden onder andere de bekende grotten op het eiland gerekend. Je vindt er namelijk de mooiste grotten. De grootste en bekendste groot is de Cova des Culleram. Deze grot werd in 1907 ontdekt. De grot is samen met de Caves Can Marca meer dan 100.000 jaar oud! 

Andere grotten op het eiland zijn onder andere Les Fontanelles Caves, deze grot bevat overblijfselen van eeuwenoude schilderingen, Es Cuieram Cave, welke gewijd is aan de godin Tanit en Santa Caves IBIZA welke stalactieten bevat.

Het onderhoud van de grotten is erg schaars. Er wordt weinig geld voor beschikbaar gesteld en het onderhoud wordt gedaan door vrijwillegers. Hierdoor kan een grot door aantasting van zee en wind snel beschadigen. Ga daarom zelf nooit op eigen inisatief de grot in. Dat kan erg gevaarlijk zijn. 

Sommige grotten zijn niet bewandelbaar maar moeten per boot worden bezichtigd. Volg dan vooral uw gids goed. U wilt natuurlijk niet in een grot vast zitten als het vloed wordt... Overigens zijn de meeste bekende grotten wel gewoon bewandelbaar.

Video