Grote Markt Brussel - Brussel

Grote Markt Brussel

Grote Markt Brussel

Praktisch

Grote Markt, Brussel
Openbaar vervoer

Beschrijving

Een ware hoogtepunt van een stedentrip naar Brussel is zeker weten de Grote Markt in het centrum van de stad. Men vindt o.a. om het plein heen het stadhuis, gildehuizen, het Broodhuis en  het Huis der hertogen van Brabant. Het is een mooi en groot plein waar veel toeristen komen. Overal op het plein vind je wel cafe's waar je iets lekkers kunt eten of drinken. Ook s'nachts is er genoeg te beleven.

In de elfde eeuw kwam de Grote Markt tot stand, er vonden een paar eeuwen later executies plaats door protestanten. Tijdens de Negenjarige Oorlog tussen Frankrijk en de Grote Alliantie werd Brussel op 26 augustus 1695 met kanonnen gebombardeerd. Na de beschieting stonden enkel nog de muren en de toren van het stadhuis en het Broodhuis overeind.

Het stadhuis
Een van de bijzonderste gebouwen van Brussel is het stadhuis, het is gebouwd in 1402 en is altijd al het stadhuis van de Belgische hoofdstad Brussel geweest. De toren is 96 meter hoog. De toren staat niet precies in het midden van het gebouw.

Gildenhuizen
De Gildehuizen waren vroeger van rijke familie´s. Een groot deel van deze huizen werden in 1400 en in 1600 gebouwd. Sommige huizen zijn ook in 1800 gebouwd.

Openingstijden

Openbaar

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): €0,00
Volwassenen: €0,00
Senioren: €0,00

Video