Amsterdam Marathon 2022

Één van de grootste evenementen in Amsterdam is de jaarlijkse Amsterdam Marathon 2022. De marathon staat bekend als één van de populairste marathons van de wereld. De Amsterdam Marathon vindt op zondag 16 oktober 2022 plaats dit jaar. De 42.195 meter beginnen bij het Olympische Stadion en dat is ook de locatie waar je als hardloper eindigt. Na een zware maar ook mooie tocht door Amsterdam en omgeving ontvang je een medaille.

Je kunt in het Olympisch stadion ook kijken naar de aankomst van de professionele hardlopers. De toegang tot het stadion is gratis.

Naar schatting doen er jaarlijks zo’n 37.000 deelnemers mee met de marathon van Amsterdam. Er zijn ook kleine parcours te lopen, bijvoorbeeld die voor kinderen (1km), de 8km of de halve marathon.

Starttijden (onder voorbehoud)
09.30 uur   Marathon, startlocatie: Olympisch stadion
13.30 uur   Mizuno Halve Marathon, startlocatie: Stadionweg
10.10 uur   8 km, startlocatie: Stadionplein
10.00 uur   TomTom Olympic Kids Run, startlocatie: Olympisch stadion

Starttijden en -locaties Echo Mini Marathon
09.45 uur  Stadsdeel Zuid, De Borcht
10.30 uur  Stadsdeel Oost, Gelileiplantsoen
13.00 uur  Stadsdeel Zuid, Olympiaplein
10.30 uur  Stadsdeel Centrum, Zeeburgerstraat

De exacte toegangsprijzen verschillen per type marathon. Raadpleeg de officiële website voor meer informatie over tickets en toegangsprijzen.

In de loop van de avond worden de resultaten op de website van de Amsterdam Marathon gepubliceerd en kun je je exacte tijd terug zien en weet je ook op welke plaats je bent geeindigd.