Europa League finale Amsterdam Arena 2013 - Amsterdam
Amsterdam

Europa League finale Amsterdam Arena 2013

Amsterdam, - , Wedstrijden, € 45 - € 135 sterren

De finale van de Europa League wordt in 2013 op 15 mei gespeeld in de Amsterdam Arena! De finale wordt dit jaar gespeeld tussen Chelsea en Benfica, het belooft een spektakel te worden! Het is niet de eerste keer dat zo'n evenement gehouden wordt in de Arena. Heel Amsterdam en Nederland leven naar dit grote evenement toe. De datum van de wedstrijd is woensdag 15 mei 20:30. Het bestuur van de UEFA heeft de Arena uitgekozen om dit jaar de finale te laten spelen.


Tickets
Tickets voor de wedstrijd zijn verkrijgbaar via de KNVB. De KNVB verloot 18.000 tickets onder Nederlanders, mits Ajax de finale bereikt, dan worden het er meer. Dat is dus niet het geval. De wedstrijdkaarten zijn verdeeld over vier categorieën. Tickets uit categorie 1 zijn het duurst, tickets uit categorie 4 zijn het goedkoopst.

Chelsea tickets
Tickets voor Chelsea worden via de officiele kanalen van Chelsea verkocht.

Benfica tickets
Tickets voor Benfica worden via de officiele kanalen van Benfica verkocht.


Categorie 1: €135
Categorie 2: €100
Categorie 3: €70
Categorie 4: €45

Finales in Nederland
2006 was de laatste keer dat een Europese finale plaats vond in Nederland. Destijds werd de finale van de UEFA Cup tussen Sevilla en Middlesbrough in het Philips stadion in Eindhoven gehouden. Sevilla won de wedstrijd met 4-0. De Amsterdam Arena kreeg in 1998 voor het laatst een finale. Dat was de Champions League finale tussen Real Madrid en Juventus. Real Madrid ging met de beker naar huis.