Eiffeltoren - Parijs

Eiffeltoren

Eiffeltoren

Praktisch

Champ de Mars 5 Avenue Anatole, 75007 Parijs
Openbaar vervoer

Bus: 42, 69,72, 82, 87

Metro: Trocadero, M6 M9

Beschrijving

Ga je naar Parijs, dan is de Eiffeltoren onmisbaar. De Eiffeltoren uit het Franse Parijs dateert uit het jaar 1889. De aanleiding van de bouw was de internationale wereldtentoonstelling en de viering van de Franse revolutie. Het werd geopend door de Prins van Wales en de Koning van Engeland. Op het eerste gezicht vonden de bewoners van Parijs de toren zo lelijk dat ze het liefst hadden dat die uit de stad zou verdwijnen. Tot op de dag van vandaag kan geen enkele Parijzenaar hem nog missen.

De toren is in zijn geheel 324 meter hoog (inclusief vlaggenstok) en dat was na de bouw het hoogste gebouw van de wereld! Het weegt 7300 ton. Op dit moment heeft de Eiffeltoren zijn status als hoogte gebouw al meerdere keren moeten afgeven waaronder aan de WTC kantoren in de VS en het Empire State Building in New York.

Jaarlijks bezoeken meer dan zes miljoen mensen deze prachtige toren. Het is daarmee het best bezocht monument van de wereld! De Franse televisie en radio omroep maakt van de Eiffeltoren ook gebruik door op de top van het gebouw zendmasten te plaatsen, zo ontvangen Parijzenaren al jaren televisie en radio ontvangt via deze toren.

Voor toeristen is dit natuurlijk het hoogtepunt van een stedentrip naar Parijs. De Eiffeltoren kan zowel bij dag als nacht worden beklommen, voor diegene die gaan lopen, de Eiffeltoren heeft 1665 treden tot de 2e etage, verder kun je ook niet lopen. Men dient vanaf de tweede etage verder te gaan met de lift.

Openingstijden

Zie website

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): €4,50
Volwassenen: €8,00
Senioren: €8,00

Bezienswaardigheden op loopafstand

Hôtel de Invalides, Champs Élysées,

Video