Paleis

Vredespaleis

Carnegieplein 2, 2517 KJ Den Haag Paleizen vredespaleis.nl 1907

Het Vredespaleis is misschien wel het grootste en mooiste paleis van Den Haag. Het paleis bevindt zich aan de rand van het stadscentrum op een prachtige locatie. Tegenwoordig is het Vredespaleis het internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties. Verder vinden er ook diverse evenementen plaats voor politici. De hoge toren van het gebouw behoort tot de skyline van Den Haag.

Het gebouw is te vinden in de wijk ‘Zorgvliet’ in de richting van Scheveningen. Het paleis werd gebouwd tussen 1907 en 1913. De opening vond plaats in het gezeldschap van Koningin Wilhelmina. Het gebouw is gebouwd voor de Vredesconferentie in Den Haag. De Franse architect Louis M. Cordonnier heeft eht gebouw ontworpen. In het paleis is een bibliotheek gevestigd. Verder vind je er veel portretten, beelden en andere schilderijen.

Op het plein, gelegen voor het paleis wordt regelmatig geprotesteerd tegen internationale misstanden op het gebied van de politiek en recht. In 1999 werd een eeuwige vredesvlam naast de ingang opgericht. Het paleis is zo nu en dan toegankelijk voor publiek.