Online reisgids

Stedentrip Den Haag

Bereid jouw stedentrip naar Den Haag voor met onze digitale reisgids vol tips en bezienswaardigheden.

Over Den Haag

Den Haag behoort zeker tot één van de mooiste en bekendste steden van Nederland. In Den Haag is de Nederlandse regering gevestigd. Den Haag mag dan wel niet de hoofdstad van Nederland zijn, het is misschien wel de belangrijkste stad van Nederland. Alles rondom de regering vindt voornamelijk plaats rond het binnenhof.

Ook een groot gedeelte van de koninklijke familie is woonachtig in Den Haag. Paleis Noordeinde en Paleis Huis ten Bosch zijn gevestig in Den Haag. Naast het koninklijke tintje straalt de stad ook veel sfeer uit. Het centrum is gebouwd in de stijl van de middeleeuwen.

Vlak buiten Den Haag vind je al de zee. Veel Hagenezen trekken erop uit als het lekker weer is. De inwoners gaan dan uitwaaien op het strand van Scheveningen. Daar vind je ook de beroemde Pier van Scheveningen en het Kurhaus.

Snel naar

  1. Top bezienswaardigheden
  2. Reisgids Den Haag
  3. Plannen en boeken

Nieuwste artikelen over Den Haag

03 jun 2022
De nieuwjaarsduik in Scheveningen

Ook dit jaar wordt de traditionele nieuwjaarsduik weer georganiseerd in Scheveningen om het nieuwe jaar te verwelkomen. Per jaar zijn er ongeveer zo’n 10.000 deelnemers die het koude water ingaa...