Dagje Brussel

Dagje Brussel

Brussel ligt op een ideale afstand voor een dagje uit. Veel Nederlanders realiseren zich vaak niet dat Brussel een échte wereldstad is met oneindig veel bezienswaardigheden, attracties en amusement. De Belgische stad is prima op een dag te doen. Met NSHispeed bent u vanuit Amsterdam Centraal binnen drie uur in Brussel en met de Thalys bent u zelfs met twee uur in de Belgische hoofdstad.

Bent u eenmaal in Brussel aangekomen dan is er een nieuwe wereld voor u geopend. Wellicht bent u geintresseerd in het wereldberoemde Atomium. Een molecuul alleen dan 165 miljard keer vergroot. Na een bezoek aan het Atomium kunt u per metro doorreizen naar de Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal, twee metrostations verderop. Deze prachtige kathedraal is zeker de moeite waard.

Na uw bezoek aan de kathedraal reist u door richting het Jubelpark. Een schitterend park met een mooie boog. Tijd voor een rustpauze. In het Jubelpark kunt u heerlijk genieten van de zon met een picknick. Ga dan op uw gemak naar 'Autoworld'. Een museum dat ook in het Jubelpark gevestigd is. In het museum zal u een Ford uit 1944 bewonderen.

Pak hierna de metro naar het centrum. Binnen tien minuten stapt u uit bij de Sint Michiels en Sint Goedele kathedraal. Misschien wel de mooiste kathedraal van Brussel. Een kleine ronde door de imposante kerk mag dan ook zeker niet ontbreken. Loop dan voorzichtig richting het gezellige en sfeervolle centrum van Brussel. Richting Manneken Pis en de Grote Markt. Het sfeervolle centrum van Brussel lokt u stiekem een gezellig restaurant binnen. Daar zult u genieten van de weliswaar Vlaamse frietjes, heerlijke desserts en het Belgische beer.

Al lopend met een ijsje in de hand vervolgt u uw route richting Brussel Centrum. U vangt nog net even een avondglim op van de Grote Markt. Om 21:00 vertrekt uw trein terug naar Nederland. U heeft er een heerlijke stedentrip op zitten. U zult met veel plezier terug denken aan deze bijzondere en korte stedentrip.