Breda

Vervoer in Breda

Praktische informatie over het Openbaar vervoer in Breda

Breda is op alle manieren een zeer goede stad om op zich te bereiken. Zelfs met het vliegtuig bent u zo in het centrum van Breda. Nederlanders en Belgen komen bereiken Breda vaak per auto. Dat is misschien dan ook wel de beste manier om snel in het centrum van Breda te komen. Toeristen vanuit Utrecht rijden via de A27 rechtstreeks Breda binnen. Toeristen uit Rotterdam en Den Haag bereiken Breda het snelst  via de A16. Toeristen vanuit Eindhoven nemen de A58 en uit s'Hertogenbosch de A59. De Belgische toeristen uit de richting van Antwerpen nemen de Belgische A1 en de Nederlandse A16.

Per vliegtuig is Breda het snelt te bereiken vanaf Eindhoven Airport, al zal dit niet de meest gebruikelijke manier zijn om naar Breda te komen. 
Breda beschikt over twee treinstations, Breda Centraal Station en Breda-Prinsenbeek. Toeristen kiezen om voor het Centraal Station omdat het centrum hier het dichtbij ligt. Bij het centraal station is beperkte parkeergelegenheid voor auto's. Verder zijn er een bewaakte fietsenstalling, en meerdere onbewaakte fietsenstallingen. 

In het centrum is alles lopend goed te bereiken. Verder kunt u ook gebruik maken van de bussen of taxis.