Betalen op uw bestemming - Hoe-regel-je-je-vakantie

Betalen op uw bestemming

In 2002 zijn de veel landen in Europa overgestapt op een nieuwe munteenheid; de euro. De euro is een erg handig betaalmiddel binnen de EU. Gelukkig komen er steeds meer landen bij die de Euro ook als munteenheid nemen. Toch blijven er een aantal landen over die misschien wel nooit zullen overstappen op de euro. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Zwitserland. Daar moet nog betaald worden met de Zwitserse kronen. Ook Engeland staat bekend om haar ponden. In Nederland kunt u de euro omwisselen tot de pond. De pond heeft dan een bepaalde waarde die dagelijks verschilt. In Nederland kunt u bij een postkantoor geld omwisselen. Wissel nooit geld op de zwarte markt, u zult altijd worden opgelicht daar is het immers de zwarte markt voor.

Toeristen staan er om bekend dat ze altijd vele contant geld op zak hebben. Neem daarom niet veel contant geld mee als u door een stap loopt. De kans op diefstal is groot, en als u bestolen bent verliest u meteen veel geld.

Bij de bank kunt u ook de zogeheten Traveller’s Cheques kopen, deze reischeques zijn handig voor plaatsen waar weinig banken zijn. De cheques zijn volledig verzekerd tegen diefstal of het verlies ervan. Ze worden dan binnen een etmaal vervangen. Je kunt ter plaats de cheques omwisselen.