Anne Frankhuis - Amsterdam

Anne Frankhuis

Anne Frankhuis

Praktisch

Anne Frank Huis Prinsengracht 267 1016 GV
Openbaar vervoer

Bus: Bus 170, 171 en 172

Tram: Tram 13 en 17

Beschrijving

Een wereld beroemd museum op de Prinsengracht.  Het Anne Frankhuis is een museum waarin je alles vindt over Anne Frank wie tijdens de Tweede Wereldoorlog een dagboek bijhield. Dit dagboek is wereldberoemd geworden en er zijn al miljoenen van haar dagboeken over de toonbank gegaan. Het Anne Frankhuis ziet er niet anders uit dan velen anderen. Het is een normaal huis aan de Prinsengracht.

In 1987 is een plan gemaakt om het museum te vergroten omdat al die miljoenen toeristen niet meer over de smalle trappen konden lopen. Datzelfde jaar is een studentenflat aan de zijkant bij het Anne Frankhuis getrokken. Door de sloop van de studentenflat kreeg men korte tijd een uniek zicht op de zijgevel van Prinsengracht 263 en 265. Goed te zien was de structuur van deze standaard - grachtenpanden, bestaande uit een voor- en een achterhuis en nog beter nieuws was dat ook dat de kastanje boom van 150 jaar oud waarover Anne Frank altijd in haar dagboek schreef goed was te zien. 

In 2004 werd helaas ontdekt dat de boom erg rot is en werd besloten hem te kappen. Door de grote publieke verontwaardiging hierover is geld vrijgemaakt om de boom te stutten,, uiteindelijk is de boom omgevallen.

Openingstijden

Dagelijks van 09.00 - 20.00.

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): €0,00
Volwassenen: €8,50
Senioren: €8,50

Bezienswaardigheden op loopafstand

Westerkerk, Jordaan, Noordermarkt, Nieuwe Kerk Amsterdam,

Video