Markt

Albert Cuypmarkt

Albert Cuypstraat, 1072 CN Amsterdam Markten albertcuypmarkt.com

Beroemde markt voor Amsterdammers

De Albert Cuyp Markt is een wereldberoemde Amsterdamse markt. In 2005 vierde de Albert Cuyp Markt haar 100ste verjaardag samen met koningin Beatrix. De markt is de meest bezochte, besproken en bekende warenmarkt in Amsterdam. Op de markt bevinden zich pakweg 260 kraampjes. De Albert Cuyp Markt is typerend voor een geweldig en mooi ‘Amsterdams’ gevoel.

De kans dat u een bekende Nederlander tegenkomt is niet klein wanneer u op de deze markt loopt. Op de markt zijn voornamelijk groente en etenswaren populair.

De Albert Cuyp markt begon als een losse verzameling straatventers en handkarren. Dit ontaardde in het begin van de 20e eeuw in een chaos, waarop het gemeentebestuur in 1905 besloot een vrije markt te vestigen, die in eerste instantie alleen op zaterdagavond gehouden werd. In 1912 werd de markt een dagmarkt die 6 dagen per week geopend is. Oorspronkelijk was de straat toegankelijk tijdens de markt, maar al vele jaren is de straat volledig voor verkeer afgesloten indien de markt open is.

Boek direct jouw stedentrip

Plan direct je reis naar Amsterdam. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Amsterdam.