Allianz Arena - München
München

Allianz Arena

Werner-Heisenberg-Allee 25, München (Stadions)

De Allianz Arena is de thuishaven van twee clubs uit München, TSV 1860 München en Bayern München. Het schitterende stadion is gelegen in het noorden van de stad. Automobilisten die vanuit Nürnberg (A9) de stad binnen rijden zullen het direct zien liggen. Het stadion werd in 2005 geopend voor de Wereldkampioenschappen in 2006. Na de wereldkampioenschappen werd het stadion aan TSV 1860 München en Bayern München toegekend. Het stadion bevat 69.900 zitplaatsen. De totale kosten van het stadion bedroegen 340 miljoen euro. Hiervan betaalde Allianz 90 miljoen met als voorwaarde dat het tot 2021 de Allianz Arena genoemd wordt. 

De buitenkant van het stadion is erg specatulair. Het lijkt op een groot luchtkussen en heeft een neutrale witte kleur. Zodra het donder wordt kan deze kleur veranderen in blauw (voor TSV 1860 München) of rood (voor Bayern München). Het is een schitterend gezicht. De buitenkant is dan ook gemaakt van heel licht kunststof. Sta je in de Allianz Arena dan kun je goed door het kunststof heen kijken, wat van een grote afstand niet kan. 

Het stadion heeft een capaciteit van 69.900, tijdens competitiewedstrijden mogen allen plaatsen verkocht worden maar tijdens Europese wedstrijden mogen slechts 65.000. Dit omdat het stadion ongeveer 4.000 staanplaatsen heeft die van de UEFA niet verkocht mogen worden. Deze plaatsen veranderen dan in zitplaatsen. Bayern München is zo populair dat het makkelijk een stadion met 100.000 zitplaatsen kan vullen maar omdat de toeschouwers dan meer dan 70 meter van het veld zitten werd het stadion dan niet verder uitgebreid. 

Een ticket voor een wedstrijd kost tussen de 20 en 60 euro. Voor de beste plaatsen betaal je uiteraard meer. Bij Europese bedragen komt er nog een bedrag van 20 euro per zitplaats bovenop. Vanuit alle hoeken van het stadion heb je een schitterend overzicht over het veld. Heb je niet de mogelijkheid om een wedstrijd te bezoeken? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om een stadiontour te nemen. De prijzen per persoon zijn 8.50. Een familiekaart kost 29.50. Tijdens een rondleiding kom je langs de kleedkamers van Bayern München, neem je plaats op de hoogste stoel van het stadion en neem je een bezoek aan de persconferentietafel. Een rondleiding duurt circa 75 minuten.

Openingstijden

Dagelijks rondleidingen van 09:30 tot 16:30. Gesloten op wedstrijddagen.

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): €8.50
Volwassenen: €8.50
Senioren: €8.50

Openbaar vervoer

Metro: Lijn U6 richting Garching-Hochbrück. Halte: Fröttmaning.Video