Winkelen in Antwerpen

Winkelen in Antwerpen

Veel Belgen komen naar Antwerpen om te winkelen. Wanneer je in Antwerpen gaat winkelen vind je ongetwijfeld wat je zoekt. Antwerpen heeft namelijk een groot aanbod aan winkels. Je kunt hier heerlijk door het centrum lopen en overal om je heen zie je leuke boetiekjes of warenhuizen. In de stad vind je ook alle bekende winkel ketens.

De Meiris is de bekendste winkelstraat van Antwerpen. De straat kent veel historie. De meeste gebouwen in deze straat zijn gebouwd in de 18e en 19e eeuw. Er zitten voornamelijk filialen van grote Europese winkelketens gevestigd .

Antwerpen staat bekend als internationale modestad. De stad heeft vele wereldberoemde modeontwerpers voortgebracht. Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Ann Demeulemeester, Marina Yee Walter, Van Beirendonck en Dirk Bikkembergs zijn bekende modeontwerpers uit Antwerpen. Zij worden ook wel ‘’ de zes van Antwerpen” genoemd. Veel van deze en ook andere modeontwerpers hebben hun winkels in Antwerpen gevestigd.

Antwerpen staat ook bekend om zijn Diamanten.  Het is het Diamant centrum van de wereld. Vlak bij het Station van Antwerpen vindt je de Diamantwijk. Deze wijk is zwaar beveiligd, er zitten vele erkende diamand winkels gevestigd.

 

Bent U ook nieuwsgierig naar de beste chocolade van de stad? Ga dan eens naar het chocolatier: Lenidas. Neem ook een bezoek aan het beste krentebrood van de stad. Dit is te vinden in de Kortegasthuisstraat 3.

Winkels in Antwerpen