Vervoer in San Francisco

Vervoer in San Francisco

Naar San Francisco
Gaat u voor uw stedentrip of vakantie naar San Francisco? Dan is vliegen de beste optie mocht u vanaf Nederland komen. Een vliegreis naar San Francisco duurt ongeveer 14 uur.  San Francisco heeft een groot internationaal vliegveld, vanaf hier kunt u gemakkelijk de stad in. Je moet wel rekening houden dat het vliegveld van San Francisco één van de drukste ter wereld is! Het vliegveld ligt ongeveer 20 kilometer onder de stad. Voor binnenlandse vluchten gaat u het best naar Oakland International Airport.

In San Francisco
Binnen San Francisco wordt het vervoer geregeld door vervoersbedrijf 'Amtrack', ofwel Amerikaanse Spoorwegen. Deze treinen rijden niet ver de stad in. Vaak moet u al in een voorstad uitstappen en verder de bus nemen.

Bussen rijden in San Francisco op en aan. Van en naar diverse bekende bezienswaardigheden in de stad. Wat u ook vaak zult tegen komen zijn de speciale Sight Seeing bussen, deze rijden helemaal tot aan de bezienswaardigheden maar kosten vaak ook meer geld om mee te reizen. Veel bezienswaardigheden in San Francisco liggen op loopafstand van elkaar verwijderd.

Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van taxi's, aan de bordje bovenop een taxi kun je herkennen of ze vrij zijn of niet. Taxi's kun je niet zomaar staande houden in de Verenigde Staten, neemt u telefonisch contact op of sta bij een standplaats.

Huur absoluut geen auto in de stad, San Francisco kampt namelijk met parkeerproblemen waardoor u uw auto alsnog bij het hotel moet laten staan, deze tarieven kunnen behoorlijk hoog zijn voor sommige hotels.

Verder kunt u het traditionele trammetje pakken. Voor een enkeltje betaalt u $ 5,00. Niet bepaald goedkoop dus voor één ritje. Wel de moeite waard, want het is een echte toeristisch attractie geworden om eruit te hangen. De trammetjes maken weinig bochten en brengen u dan ook niet nauwkeurig naar een bepaalde plaats toe.