Slot Neuschwanstein - München
München

Slot Neuschwanstein

Alpseestraße 12, München (Kastelen)

Slot Neuschwanstein is een fantastisch kasteel dat op een ongeveer 100 kilometer buiten München ligt in Füssen. Het schitterende kasteel werd gebouw in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van de Lodewijk II, de toenmalige koning van Beieren. Het kasteel wordt jaarlijks door zo'n 1.3 miljoen toeristen van over de hele wereld bezocht. Het is daarmee één van de topattracties in heel Duitsland. Omdat de koning fan was van Zwanen liet hij het kasteel 'Neuschwanstein' heten. Daar komt de naam dus vandaan. 

Na het overlijden van Lodewijk II op 13 juni 1886 werd de bouw direct stilgelegd. Het was op dat moment nog niet af. Het kasteel werd niet gebruikt om gasten te verwelkomen maar voor zijn privéleven. Binnen in het kasteel vind je prachtige fresco's op de muren. De koning heeft maar ongeveer 60 keer van het kasteel gebruik gemaakt. Zo is de schitterende troonzaal ook nooit gebruikt.

Zes weken na de dood van Lodewijk II werd het kasteel al toegankelijk voor het publiek. De schitterende locatie van het kasteel biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. De bergtoppen rondom het kasteel zijn ongeveer 1850 meter hoog. 


Tijdens uw bezoek kunt u mooie wandelingen maken naar het kasteel toe en eromheen. Vanaf de ticketoffice aan de voet van de berg is het ongeveer 40 minuten lopen naar het kasteel. Mocht u daar geen zin in hebben of het fysiek niet aankunnenm dan kunt u altijd nog per koets of per bus het kasteel bereiken. Veder kun je bovenin een wandeling maken naar de Marienbrücke vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over Neuschwanstein. Deze trip vanaf het kasteel kost ongeveer 15 minuten. Neuschwanstein ligt aan de Romantische Straße. 

Neuschwanstein wordt vaak in verband gebracht met Harry Potter. Maar dit is echter niet juist. Het kasteel zou lijken op Zweinstein in de film Harry Potter. Maar daar heeft het echter niks mee te maken. Alleen de naam is iets overgenomen. Wat wel klopt is dat het kasteel van Doornroosje in Disney's Disneyland in Californië is gebaseerd op Slot Neuschwanstein. Walt Disney bezocht namelijk Neuschwanstein voordat het pretpark geopend werd. Het kasteel is ook te zien in Legoland.

Ga je het kasteel bezoeken dan raden we je aan om via KijkopStad online tickets te bestellen. De enorme wachtrijen voor Neuschwanstein kunnen oplopen tot drie uur! Bovendien moet u ook nog lang wachten voordat tour begint. Een tour duurt ongeveer 35 minuten en geeft u een mooie en interessante rondleiding door het verblijf van de koning. U kunt alleen met een gids naar binnen. Het is de moeite waard.

Openingstijden

April tot september: 8:00 - 17:00
Oktober tot Maart: 09:00 - 15:00
Hele jaar geopend behalve op 1 januari en 24, 25, 31 december

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): €0,00
Volwassenen: €12,00
Senioren: €12,00

Openbaar vervoerVideo