King's College - Cambridge
Cambridge

King's College

21 King's Parade, Cambridge CB2 1ST (Gebouwen)

De bekendste bezienswaardigheid van Cambridge is ongetwijfeld het King's College. Het gebouw, een universiteit van Cambridge, ligt in het midden van de stad. De bouw van de kapel (King's College Chapel) begon in 1446 onder leiding van Henry VI (1421-1471) en eindigde een eeuw later in 1515. Het plafon is ontworpen door John Wastell in een waaiergewelf. Deze stijl komt maar weinig voor in de wereld. Henry VI stichtte ook een koor in de kapel. Het wereldberoemde King's College Chapel's Choir bestaat al zo'n 550 jaar. Het ensemble bestaat uit veertien volwassenen, allen studenten die een beurs krijgen omdat ze op professioneel niveau zingen (zes bassen, vier tenors en vier contratenors), en een jongenskoor bestaande uit zestien zangers. Dagelijks zingen zij voor u.

De kapel heeft een prachtig interieur. Het heeft ramen die gemaakt zijn van glas in lood. Elk deel van het raam vertelt een speciaal verhaal over Cambridge. Wat bijzonder was dat tijdens de Tweede Wereldoorlog men de glazen heeft verwijderd en opgeslagen. Na de oorlog zijn de glazen weer tevoorschijn gehaald en opnieuw in het gebouw gezet. 

College
In de naam van het gebouw komt het woord 'college' voor. Dit wil dus zeggen dat het ook een school is voor studenten. Het King's College is het bekendste college van de stad. Het college ligt direct naast de kapel en vormt eigenlijk het overige gedeelte van het complex. Er zitten ruim duizend studenten op deze school. De toelatingsprijs is erg hoog!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 09:30 - 15:30 Zaterdag: 09:30 - 15:15 Zondag 13:15 - 14:15

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): £3,00
Volwassenen: £5,00
Senioren: £5,00

Openbaar vervoer

Bus: Drummer Street

Bezienswaardigheden op loopafstand

Grasshopper Clock, St. Mary's Church, Punteren, Trinity College,


Video