Bargello - Florence
Florence

Bargello

Via del Proconsolo 4, Florence (Musea)

Het Bargello is een van de oudste gebouwen van Florence en stamt uit 1255. Als opdracht van de familie capitano del popolo  werd het gebouw gebruikt als zetelkamer. Ook zit er een 54 meter hoge klokkentoren die als waarschuwing voor de mensen diende wanneer de stad werd aangevallen. Rond 1287 is er ook een balkon aan toegevoegd die je nu nog kunt bewonderen.

 

In de 16e eeuw werd het gebouw  overgenomen door de Bargello, het hoofd van de politie. Hierdoor werd het paleis een gruwelijke gevangenis met martelkamers. In 1786 kwam Groothertog Pietro Leopoldo en hij schafte de doodstraf af, maar het paleis bleef als gevangenis functioneren tot 1857.

 

In 1865 werd het paleis grondig gerenoveerd door de architect Fransesco Mazzei. Sindsdien is het Bargello een nationaal museum, waar je de mooiste voorbeelden van de Florentijnse gotiek kunt zien. Het museum staat vooral bekend om zijn vele beeldhouwwerken. Ook bevat het museum vele kunstwerken van absolute meesters zoals: Michelangelo, Ghiberti en Donatello.

Openingstijden

Elke dag geopend van 08.15-14.00

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): €2,00
Volwassenen: €4,00
Senioren: €0,00

Openbaar vervoerVideo